Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin

Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin
Tytuł: Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin
Autor: Uścińska Grażyna, Uściński Jarosław
Wydawca: Rea
Data wydania: 2016
Ilość stron: 440
Oprawa: twarda
ISBN: 9788379931613
Dostępność: W magazynie
Cena: 59,90 zł
Cena netto: 57,05 zł
Ilość:  

Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.

Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.

Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,

czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.

Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.

Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.

Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.

Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność ? tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.

Napisz recenzję

Twoje imię:


Twoja recenzja: Notatka: HTML niedozwolony!

Ocena: Negatywna           Pozytywna

Przepisz kod z obrazka:



Tagi: